Начин на приготвяне
Стоплете млякото, добавете сухата мая, захарта и 2 с.л. брашно, разбъркайте и оставете за около 10-15 минути.
Добавете яйцата, разтопеното масло, щипка сол и брашното.
Омесете меко тесто и го оставете за около 1 час.
През това време разбъркайте тиквата със захарта и подправките и я задушете за около 10-15 минути.
Разделете тестото на около 20 парчета, сложете във всяко около 2 ч.л. от плънката, оформете пирожки и ги подредете в тава за печене.
Намажете пирожките с тиквен крем с разбития жълтък и 1 с.л. вода и ги печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.
Вижте още как се правят най-вкусните солени пирожки и как се оформят пирожки.