Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки с тиквен крем

Пирожки с тиквен крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5097k2k1
Пирожки с тиквен крем
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
20
"Уникално оформени пирожки с вкусна есенна плънка - хапвайте и бъдете щастливи"

Необходими Продукти

  • брашно - около 4 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • суха мая - 11 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • жълтък - за намазване
  • тиква - 400 г (настъргана)
  • захар - 2 с.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете млякото, добавете сухата мая, захарта и 2 с.л. брашно, разбъркайте и оставете за около 10-15 минути.

Добавете яйцата, разтопеното масло, щипка сол и брашното.

Омесете меко тесто и го оставете за около 1 час.

През това време разбъркайте тиквата със захарта и подправките и я задушете за около 10-15 минути.

Разделете тестото на около 20 парчета, сложете във всяко около 2 ч.л. от плънката, оформете пирожки и ги подредете в тава за печене.

Намажете пирожките с тиквен крем с разбития жълтък и 1 с.л. вода и ги печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.

Вижте още как се правят най-вкусните солени пирожки и как се оформят пирожки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: