Северняшка чушчена манджа

13/02/2020
"Вкусна северняшка манджичка с чушки ви предлагаме и пожелаваме приятен апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца590
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр. средни
  • печени чушки - 6 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 1.5 л
  • HOSSO - 150 мл
  • яйца - 1 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна тенджерка се налива олиото.

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се запържват до златисто.

Добавя се супена лъжица брашно с връх и се запържва за кратко.

Добавя се червеният пипер, разбърква се добре и се налива водата.

Добавят се обелените и настъргани домати.

Сосът за тази селска манджа се оставя да заври на слаб огън.

През това време печените чушки се нарязват на дребно, добавят се в соса и се овкусява с магданоза, сол и черен пипер. Манджата с чушки се оставя да поври 15-20 мин, като се разбърква, да не загори.

По желание в северняшката чушчена манджа може да се добави яйце в горещия сос, като се разбърка да стане на конци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар