Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре на ръка или с миксер/кухненски робот.
Към тях се добавя изварата (рикотата/крема сиренето) и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес за кето хляб. Тази стъпка се изпълнява много лесно с помощта на кухненски робот, блендер, чопър, Нутрибулет и т.н. Буквално става за секунди.
Кокосовото брашно се смесва с бакпулвера и се добавя към сместа от яйца и извара. Отново се разбърква, докато брашното абсорбира напълно течността.
Дъното на малка тавичка се покрива с хартия за печене и сместа за диетичния хляб се изсипва в нея. Разпределя се равномерно и се пече около 30 минути на 180°C (без вентилатор) или до готовност и получаване на приятен загар. Готовността се проверява по обичайния начин - с дървен шиш или клечка за зъби.
Хлебчето се изважда от фурната, оставя се да се охлади, разрязва се на две половини и се гарнира с плънка по желание. На снимката е с шунка, кашкавал и шарена сол. Може да се хапва така или да се запече на парти-грил или скаричка за принцеси.
Забележка: Вкусът на кокосовото брашно е отчетлив, затова имайте предвид и че хлебчето сладни леко.
Това е кето хляб за сандвичи, но става и за самостоятелно хапване с кисело мляко или към основно ястие.
Рецептата е нисковъглехидратна!