Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Сурови веган бонбони с фурми, овесени ядки и кокосово масло

Сурови веган бонбони с фурми, овесени ядки и кокосово масло

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Сурови веган бонбони с фурми, овесени ядки и кокосово масло
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
53 мин.
Порции
8
"Изкусителни домашно приготвени бонбони, които даже са веган - нямате търпение да ги опитате, нали?"

Необходими Продукти

  • кокос - 20 г
  • ленено семе - 50 г
  • овесени ядки - 50 г ситни
  • стафиди - 50 г
  • фурми - 100 г
  • орехи - 40 г
  • кокосово масло - 5 - 6 с.л.
  • за украса
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • кокос - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме фурмите от костилките и заедно със стафидите ги накисваме във вода за 30-40 минути, за да омекнат.

Лененото семе го смиламе, аз ползвах кафемелачка за тази цел. Овесените ядки ги смиламе също и тях ги смлях в кафемелачка, защото стават много фини, като брашно.

Орехите ги смлях в машинка за мелене на орехи. Кокосовото масло го разтопих на водна баня.

След като минаха 40 минути изцедих с ръка водата от стафидите и фурмите. Има два варианта за приготвянето на бонбоните, единият е с чопър, ако нямате чопър, както аз, на ръка.

Ако имате чопър изсипвате всичко в него и за 2-3 мин мелене сте готови. Ако нямате чопър нарязвате на мега ситно фурмите и стафидите с нож.

Изсипвате всички съставки в тавичка и започвате да месите като все едно, че замесвате тесто, то ще стане и в двата случая лепкаво.

И в двата случая след като всички съставки са се омесили добре, оформяте топчета, като размера е по ваше желание.

Оваляте няколко в кокос, другите в какао, а останалите можете да не ги оваляте в нищо.

Така правите три вида бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#190649
Потребител#190649
Страхотно се получиха. Идеални пропорции
30.04.2017 16:39