Объркан сладкиш на котлон

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
546
92
104
14/02/2020
"Ей такъв сладкиш наистина не сте опитвали "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г меко
  • захар - 80 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • брашно - 125 г
  • яйца - 5
  • ягодов ликьор - 50 мл
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • бадемова есенция - 1/2 ч.л.
  • сладко от ягоди - 1/2 бебешко бурканче
  • орехи - 1/4 ч.ч. смлени + 4 орехи начупени
  • пудра захар - 2 - 3 с.л. за поръсване
  • краве масло - 1 с.л. за намазване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа с миксер се разбиват маслото и захарта до получаване на еднородна смес.

Едно по едно се прибавят яйцата и след всяко се разбива хубаво. Добавят се сметаната и брашното.

След брашното се разбърква с дървена, докато се смеси всичко, накрая се прибавят ягодовият ликьор и есенциите.

Котлонът се загрява на средна температура, разтопява се 1 с.л. масло в дълбок тиган и се изсипва половината от сместа.

Бърка се на почивки и се налива малко по малко от останалата смес.

Оставя се след всяко прибавяне на сместа за по няколко минути да се запече отдолу и пак се разбърква леко.

Този различен сладкиш се сваля се от котлона и се оставя да изстине напълно.

Обърканият сладкиш на котлон се поръсва се със сладкото, орехите и пудрата захар.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар