Начин на приготвяне
Измийте листата на салатата Айсберг и хубаво ги отцедете. Нарежете ги на едро или ги накъсайте с ръце.
Наредете ги в дълбока салатна купа. Прибавете предварително измитите и нарязани на кубчета домати и нарязани на лентички репички.
Лукът се почиства и се наситнява. Прибавя се към хрупкавата салата. Накрая завършете със зърната на половин нар.
Готовата зелена салата залейте с редуцирания балсамов оцет, зехтин и сол на вкус.
Редукция:
На среден котлон се слага да заври оцет, заедно с захарта. Щом започнат да се образуват балончета, се намалява силата на минимум.
Бъркайте периодично, щом сместа се сгъсти достатъчно (колкото класически сос бешамел), свалете от котлона и изчакайте да изстине.
За даденото количество от рецептата за салата с нар ще ви отнеме около 15 минути.