Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата Айсберг с нар и репички

Салата Айсберг с нар и репички

ХрисНХрисН
Чирак
74842
Салата Айсберг с нар и репички
Снимка: ХрисН
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • репички ‐ 1 връзка
  • домати - 200 г
  • нар - 1/2
  • сол
  • зехтин
  • Редуциран балсамов оцет
  • балсамов оцет - 150 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата на салатата Айсберг и хубаво ги отцедете. Нарежете ги на едро или ги накъсайте с ръце.

Наредете ги в дълбока салатна купа. Прибавете предварително измитите и нарязани на кубчета домати и нарязани на лентички репички.

Лукът се почиства и се наситнява. Прибавя се към хрупкавата салата. Накрая завършете със зърната на половин нар.

Готовата зелена салата залейте с редуцирания балсамов оцет, зехтин и сол на вкус.

Редукция:

На среден котлон се слага да заври оцет, заедно с захарта. Щом започнат да се образуват балончета, се намалява силата на минимум.

Бъркайте периодично, щом сместа се сгъсти достатъчно (колкото класически сос бешамел), свалете от котлона и изчакайте да изстине.

За даденото количество от рецептата за салата с нар ще ви отнеме около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
52
40
30
21
11
Дай твоята оценка: