Начин на приготвяне
Приготвяме първо сметанов крем за торта, като разбъркваме с миксер първо течната сметана до получаването на гъст крем. След това към добавяме маскарпонето и пудрата захар и разбиваме отново с миксер за около 2 минути.
Нарязваме бананите на парчета. Най- отдолу на поднос слагаме един от готовите блатове Медовик, купувам ги от Руски магазин.
Сиропираме блата с помощта на лъжица, като използваме домашен компот от праскови. След това слагаме от крема, заглаждаме, редим от бананите. Повтаряме всичко и с останалите блатове, като последния само го сиропираме, тъй като кремът не е достатъчен за всичките блатове.
За последния блат и за намазване на тортата отстрани ще трябва да разбием крема с вкус на сметана на Др. Йоткер, като са ни необходими 150 мл студено прясно мляко, 1 капачка ром и миксер да разбиваме с него за около 3 минути.
Така приготвената сметана изсипваме отгоре върху приготвената медена торта, заглаждаме и намазваме и отстрани. Пъхаме в хладилник за поне едно денонощие, след като блатовете поемат от крема, стават много пухкави и мекички.
Накрая украсяваме медената торта с маскарпоне по избор отгоре, аз използвах украса за торта от захаросани пеперуди. Да ви е сладко!