Медена торта с маскарпоне

ГеновеваГеновева
Готвач
1389941k9352
Медена торта с маскарпоне
Снимка: Геновева
1 / 6
16/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • блатове - 5 бр. медени (Медовик)
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • банани - 2 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ром - 1 капачка
  • захарни фигурки - за украса
  • компот - 1 бр. от праскови, сок
  • крем - 1 бр. на Др. Йоткер сметанов
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо сметанов крем за торта, като разбъркваме с миксер първо течната сметана до получаването на гъст крем. След това към добавяме маскарпонето и пудрата захар и разбиваме отново с миксер за около 2 минути.

Нарязваме бананите на парчета. Най- отдолу на поднос слагаме един от готовите блатове Медовик, купувам ги от Руски магазин.

Сиропираме блата с помощта на лъжица, като използваме домашен компот от праскови. След това слагаме от крема, заглаждаме, редим от бананите. Повтаряме всичко и с останалите блатове, като последния само го сиропираме, тъй като кремът не е достатъчен за всичките блатове.

За последния блат и за намазване на тортата отстрани ще трябва да разбием крема с вкус на сметана на Др. Йоткер, като са ни необходими 150 мл студено прясно мляко, 1 капачка ром и миксер да разбиваме с него за около 3 минути.

Така приготвената сметана изсипваме отгоре върху приготвената медена торта, заглаждаме и намазваме и отстрани. Пъхаме в хладилник за поне едно денонощие, след като блатовете поемат от крема, стават много пухкави и мекички.

Накрая украсяваме медената торта с маскарпоне по избор отгоре, аз използвах украса за торта от захаросани пеперуди. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: