Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Уникално предястие с облачен хляб

Уникално предястие с облачен хляб

Уникално предястие с облачен хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за хляба
  • белтъци - 4 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • тахан сусамов - 1 с.л.
  • морска сол - на вкус
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • овесени ядки - 1 с.л.
  • гарниране
  • катък - 1 к.ч. домашен
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. натурална, без нишесте
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чери домати
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на блендер или чопър сипваме белтъци, малко сол, крема сирене, сусамов тахан и се разбива на хомогенна смес.

Добавя се овесени ядки и бакпулвера и отново се разбърква.

Върху хартия за печене се оформят 9 хлебчета с по 1 с.л. от сместа, поръсваме семена. Оставете ги на разстояние, защото се разливат.

Печем в загрята фурна 160°C с вентилатор за 10 минути и 5 минути без него - общо 15 минути.

Оставете ги още 5 минути във фурната на леко отворена врата и извадете.

В купа се смесва домашен катък, горица, нарязани кисели краставици, кисело мляко, скилидки чесън и сол на вкус.

Разбърква се и поставяме по 1 ч.л. върху облачния хляб.

Гарнира се с резен чери домат и листенце магданоз.

Вкусно, красиво и здравословно - най доброто кето предястие с облачен хляб за любимите хора!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: