Начин на приготвяне
В каната на блендер или чопър сипваме белтъци, малко сол, крема сирене, сусамов тахан и се разбива на хомогенна смес.
Добавя се овесени ядки и бакпулвера и отново се разбърква.
Върху хартия за печене се оформят 9 хлебчета с по 1 с.л. от сместа, поръсваме семена. Оставете ги на разстояние, защото се разливат.
Печем в загрята фурна 160°C с вентилатор за 10 минути и 5 минути без него - общо 15 минути.
Оставете ги още 5 минути във фурната на леко отворена врата и извадете.
В купа се смесва домашен катък, горица, нарязани кисели краставици, кисело мляко, скилидки чесън и сол на вкус.
Разбърква се и поставяме по 1 ч.л. върху облачния хляб.
Гарнира се с резен чери домат и листенце магданоз.
Вкусно, красиво и здравословно - най доброто кето предястие с облачен хляб за любимите хора!
Добър апетит!