Начин на приготвяне
Ако обичате италианския сладолед, задължително опитайте рецептата за лятно семифредо.
Бадемите се заливат с гореща вода. След 5 минути се обелват, като се стискат между пръстите. Запичат се леко и се смилат.
Яйцето и жълтъците се смесват с меда и се поставят на водна баня. Разбиват се до побеляване и леко сгъстяване. Оставят се да изстинат.
Сметаната се разбива до плътност.
Прибавя се към яйченото-медена смес. Добавят се и смлените бадеми. Разбърква се до еднородност.
Правоъгълна кексова форма с вместимост 1 л се покрива със стреч фолио. Сместа за домашно семифредо се поставя във формата и се заглажда.
Семифредото се слага във фризер да замръзне.
Обръща се в поднос. Премахва се стреч фолиото и сладоледеният десерт се украсява с касис или плодове по желание.
Да ви е сладко това Уникално лятно семифредо!