Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Облачен кето хляб (Oopsie bread)

Облачен кето хляб (Oopsie bread)

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Облачен кето хляб (Oopsie bread)
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Здравословен облачен кето хляб за всички онези, които не са като нас и умеят да спазват диети"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • хуск - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с миксер на сняг.

В друга купа се объркват жълтъците с пармезана, хуска и бакпулвера.

С лъжица се загребва от белтъчната смес и малко по малко се прибавя цялата смес към жълтъчната. Обърква се хубаво.

Фурната се загрява на 170 градуса, в тава се постила пекарска хартия.

С лъжица се загребва от сместа и се изсипва на разстояние една от друга.

Кето хлябът се пече около 20 минути или докато краищата започнат да се зачервяват.

Изваждат се облачните хлебчета, отлепват се от хартията и се поставят върху решетка да изстинат.

Ако не се отлепват лесно облачните кето хлебчета, се изчаква малко време и се пробва отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
Благодаря! И аз съм пробвала с ленено семе и с бадемово брашно. Друг път вместо пармезан, съм слагала крема сирене. Възможностите са много, според вкуса и предпочитанията. Наистина са чудесни. Поздрави и от мен!
27.11.2019 13:18
1
Ivelina
Ivelina
Много вкусни стават кeто хлебчетата!Повечето пъти ,като приготвям тези хлебчета слагам вместо хуск ,смляно ленено семе и стават чудни.Поздрави!
27.11.2019 10:17