Кавърма със свинско и манатарки

Аника ВойтАника Войт
Чирак
124
58
141
17/02/2020
"Свинска кавърма с манатарки - класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 119
  • Преглеждания за месеца361
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско бут - 700 г
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • лук - 2 бр. глави
  • манатарки - 100 г (използвах замразени)
  • доматен сок - 150 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут се нарязва на кубчета.

В тиган със загрято олио се запържва месото за свинската кавърма до златисто.

Щом е готово, се изважда и отделя настрани.

В същата мазнина се задушава предварително почистени и нарязан на полумесеци лук.

Щом омекне, се прибавят нарязаните на лентички печени чушки и манатарките (ако използвате пресни, ги нарежете на парчета).

Задушават се за минута и манджата със свинско се допълва от доматения сок и подправките.

Месото се връща към останалите продукти, налива се малко вода към тази сочна кавърма и се оставя на слаб огън за около час.

Имате страшно апетитна кавърма със свинско и манатарки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар