Начин на приготвяне
Ако има вкусен вариант за ползването на безглутенови брашна, това е вкусното брауни. Насладете се на тази по-здравословна версия. Ще станете от масата с усмивка на лицето и леко усещане в тялото си.
Поставете шоколада в топлоустойчива купа и поставете върху тенджера с леко къкреща вода, докато се разтопи. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.
Загрейте фурната до 180°C.
Добавете яйцата (разбити за 3- 4 минути), кокосовата захар, мляко, безглутеновото брашно, смлените орехи, ванилия и солта в шоколадовата смес и внимателно я разбъркайте.
Поставете на основата на формата пергаментова хартия и поставете вътре в тавата (20/22 см кръгла форма за торта, дълбочина 4-5 см) и разпределете сместа в нея.
Печете 15 минути. Охладете до стайна температура.
Разбийте яйцата до побеляване и удвояване на обема.
Смесете заедно кварка, пълномасленото кисело мляко, пакетчето ванилия пудинг и добавете добре разбитите яйца (да удвоят обема си и се сгъстят) Смесете добре.
Изсипете пълнежа върху основата, върху която предварително сте изсипали шепа боровинки.
Загрейте фурната до 140°C. Печете шоколадовия сладкиш 40 минути. Здравословният чийзкейк е готов, когато стане златистокафяв и надут. Проверявайте!
Междувременно пригответе шоколадовия сос. В купичка изсипете какао 1 с.л. мед (или 2 с.л. пудра захар за тези, които предпочитат и кокосово масло (олио), да се получи течна гъста смес, която ще нанесете върху готовия сладкиш.
Извадете шоколадовия чийзкейк от фурната и оставете да престои на стайна температура още 1 час. Увийте и сложете в хладилника за една нощ.
Използвайте нож, за да разхлабите тортата от ръба на формата и да извадите готовия Чийзкейк брауни.
Отгоре се поръсва с шоколадовия сос, пресни боровинки и други плодове по желание.
Коментари
Не става ясно къде се слага кравето масло.
Поздрави!