Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Брауни чийзкейк с боровинки

Брауни чийзкейк с боровинки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Брауни чийзкейк с боровинки
Снимка: Ivelina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Брауни чийзкейк с боровинки - десерт за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • краве масло - 120 г (плюс още малко за омазняване)
  • безглутеново брашно - 60 г (+ още за запрашаване)
  • тъмен шоколад - 120 г на парчета
  • кокосова захар - 100 г или 40 г ксанакс
  • яйца - 2бр.
  • мляко - 60 мл
  • орехи - 50 г смлени или бадемово брашно
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 п.
  • пълнеж
  • кварк - 500 г извара пълномаслена
  • кисело мляко - 125 г гръцко
  • яйца - 2 бр.
  • кокосова захар - 50 г или 2 с.л. мед
  • царевично нешесте - 30 г (пакетче крем ванилия)
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • лимонов кора - 1 ч.л. настъргана
  • боровинки - 200 г
  • шоколадовия сос
  • какао - 2 с.л. (40 г)
  • мед - 1 с.л.
  • кокосово масло - 40 г (или 1 разтопен шоколад =)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако има вкусен вариант за ползването на безглутенови брашна, това е вкусното брауни. Насладете се на тази по-здравословна версия. Ще станете от масата с усмивка на лицето и леко усещане в тялото си.

Поставете шоколада в топлоустойчива купа и поставете върху тенджера с леко къкреща вода, докато се разтопи. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.

Загрейте фурната до 180°C.

Добавете яйцата (разбити за 3- 4 минути), кокосовата захар, мляко, безглутеновото брашно, смлените орехи, ванилия и солта в шоколадовата смес и внимателно я разбъркайте.

Поставете на основата на формата пергаментова хартия и поставете вътре в тавата (20/22 см кръгла форма за торта, дълбочина 4-5 см) и разпределете сместа в нея.

Печете 15 минути. Охладете до стайна температура.

Разбийте яйцата до побеляване и удвояване на обема.

Смесете заедно кварка, пълномасленото кисело мляко, пакетчето ванилия пудинг и добавете добре разбитите яйца (да удвоят обема си и се сгъстят) Смесете добре.

Изсипете пълнежа върху основата, върху която предварително сте изсипали шепа боровинки.

Загрейте фурната до 140°C. Печете шоколадовия сладкиш 40 минути. Здравословният чийзкейк е готов, когато стане златистокафяв и надут. Проверявайте!

Междувременно пригответе шоколадовия сос. В купичка изсипете какао 1 с.л. мед (или 2 с.л. пудра захар за тези, които предпочитат и кокосово масло (олио), да се получи течна гъста смес, която ще нанесете върху готовия сладкиш.

Извадете шоколадовия чийзкейк от фурната и оставете да престои на стайна температура още 1 час. Увийте и сложете в хладилника за една нощ.

Използвайте нож, за да разхлабите тортата от ръба на формата и да извадите готовия Чийзкейк брауни.

Отгоре се поръсва с шоколадовия сос, пресни боровинки и други плодове по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#250350
Потребител#250350
Здравейте!
Не става ясно къде се слага кравето масло.

Поздрави!
20.03.2020 20:15
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Олелелее...изглежда разкошно :))) (love)
18.02.2020 09:58
1
1
Покажи всички подкоментари