Немска шоколадова торта

17/02/2020
"Твърдо Да за немската шоколадова торта - уникална е "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 274
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блата
  • краве масло - 70 г
  • какао - 5 с.л. тъмно
  • кафе - 1 ч.ч. варено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 п.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 п.
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. млени
  • краве масло - 50 г
  • За гарниране
  • шоколад - 200 г
  • шоколадови бонбони
  • кокосови стърготини - карамелизирани
  • бял шоколад - филиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 170 градуса.

На дъното на кръгла форма поставете лист за печене.

Комбинирайте маслото и какаото и разтопете в микровълнова фурна.

Бавно добавете кафето и млякото, като разбърквате за да се хомогенизират.

Разбийте яйцата със захарта до гладкост, добавете ванилията.

Смесете брашното, содата бикарбонат, бакпулвера и солта.

Прибавете сухата смес към маслената, която предварително сте охладили.

Разбъркайте с шпатула, докато съставките за какаовия блат за торта се комбинират.

Разпределете сместа на три части.

Изпечете до готовност, като проверите с дървена клечица.

Охладете тези вкусни блатове.

Загрейте кондензираното мляко. Прибавете жълтъка и гответе при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Отстранете сместа от котлона и добавете смлените орехи и кокосовите стърготини.

Намажете блатовете с крема и сглобете шоколадовата торта.

Разтопете шоколада в микровълнова фурна, полейте тортата.

Гарнирайте с филиран бял шоколад, шоколадови бонбони и карамелизирани кокосови стърготини.

Уникално вкусна немска шоколадова торта, подходяща за всякакъв повод!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар