Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата със захарта, към тях добавяме олио, киселото мляко със содата доразбиваме.
Прибавяме пресято брашно, какао, сол, бакпулвер и ваниловата есенция.
Изсипваме получената хомогенна смес в подходящ съд за печене, печем върху хартия за печене. Печем 40-50 минути на 175-180 °C или докато забодена клечка в центъра излезе суха. След изваждане оставяме да изстине и разрязваме на 3 равни части.
За крема маскарпоне в дълбока купа разбиваме маскарпоне с пудра захар, добавяме кондензирано мляко, заквасена сметана и разтопения шоколад.
С получената смес намазваме трите блата равномерно, оставяме 1/4 за намазване на стените и украса на уникалната шоколадова торта.
Украсяваме с пош или шприц по избор.
За шоколадовия ганаш на водна баня разтапяме шоколада с маслото, добавяме сметаната, разбъркваме до получаване на еднородна смес без бучки.
Заливаме перфектната шоколадова торта и декорираме по избор.
Източник: Emil Dzhorlov - Кулинарна мрежа