Перфектната шоколадова торта

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Перфектната шоколадова торта
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
21/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Хайде да видим вие каква украса ще направите на тази шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 300 г
  • кафява захар - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 50 г
  • ванилова есенция - 3 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 120 мл
  • ЗА КРЕМА
  • маскарпоне - 500 г
  • тъмен шоколад - 150 г разтопен на водна баня
  • пудра захар - 100 г
  • кондензирано мляко - 150 г
  • заквасена сметана - 200 г сладкарска
  • ГАНАШ
  • сметана - 200 г сладкарска (студена)
  • краве масло - 100 г
  • тъмен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата със захарта, към тях добавяме олио, киселото мляко със содата доразбиваме.

Прибавяме пресято брашно, какао, сол, бакпулвер и ваниловата есенция.

Изсипваме получената хомогенна смес в подходящ съд за печене, печем върху хартия за печене. Печем 40-50 минути на 175-180 °C или докато забодена клечка в центъра излезе суха. След изваждане оставяме да изстине и разрязваме на 3 равни части.

За крема маскарпоне в дълбока купа разбиваме маскарпоне с пудра захар, добавяме кондензирано мляко, заквасена сметана и разтопения шоколад.

С получената смес намазваме трите блата равномерно, оставяме 1/4 за намазване на стените и украса на уникалната шоколадова торта.

Украсяваме с пош или шприц по избор.

За шоколадовия ганаш на водна баня разтапяме шоколада с маслото, добавяме сметаната, разбъркваме до получаване на еднородна смес без бучки.

Заливаме перфектната шоколадова торта и декорираме по избор.

Източник: Emil Dzhorlov - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: