Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Червено кадифе с крема сирене

Червено кадифе с крема сирене

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Червено кадифе с крема сирене
Снимка: Виктория Константинова
2 / 7
17/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Червено кадифе с крема сирене - десерт за усмивки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сладкарска боя - 1 червена
  • крема сирене - 600 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Час преди да започнем приготвянето на тортата Червено кадифе, изкарваме продуктите от хладилника.

В голяма купа се пресява брашното заедно със солта, содата и какаото. В купа за миксер се чукват яйцата и двата жълтъка. Разбиват се. Добавя се киселото мляко и олиото. Разбива се.

125 грама от маслото се разтапя леко в микровълновата. Боята се разтваря в маслото /според указанията на моята боя на прах/. Към сместа се добавят червеното масло, оцета, ванилията и захарта.

Постепенно се добавя сухата смес, като непрекъснато се разбърква. Готовата смес се разделя по равно в 3 купички.

Фурната се включва да загрее на 180 градуса. Подготвя се 3 тавички с еднакъв диаметър. Аз нямам подходяща и използвах формата за торти с подвижен ринг. Подготвя се с хартия за печене.

Изрязва се в кръгла форма, малко по-голяма от формата за печене, за да се покрият и стените, като се правят разрези, за да се застъпи хартията и да покрие добре стената на съда. Намазва се с малко олио.

Изсипва се сместа от едната купа. Слага се да се пече за около 20 минути. Готовността се проверява с дървена клечка.

Когато първият вкусен блат за торта е готов се изважда. Отстранява се от формата и се оставя да изстине. Формата се подготвя отново с малко мазнина, като хартията може да се ползва и за 3-те блата.

Слагат се и останалите 2 блата да се пекат един след друг. Когато са готови, се оставят да се охладят.

Докато блатовете се пекат, се подготвя кремът за тортата. В купата на миксера се слага крема сиренето. Добавят се 125 г меко масло и пудрата захар. Разбива се добре до хомогенна смес.

За да използвам трохи от блатовете за декорация на тортата, използвах голяма чиния със сходен диаметър на блатовете. Налага се отгоре и се отнема по по-малко от сантиметър от всеки блат и се получават перфектни кръгли блатове.

Отстранения блат се натрошава в купа, като през това време се доохлаждат добре блатовете.

Сглобява се тортата. Подготвя се съд, в който ще направите тортата. Слага се съвсем малко от крем на дъното. Слага се първия блат. Обилно се намазва с крема, като се разнася равномерно.

Слага се вторият блат и процедурата се повтаря. Слага се последният блат и цялата торта се намазва добре с останалия крем.

Кремът се изравнява добре и цялата торта Червено кадифе се покрива с трохите от блат. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Невероятно изкушение Червено кадифе с крема сирене, много подходящо за празника на влюбените.

А защо не и с чаша бяло вино?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: