Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Час преди да започнем приготвянето на тортата Червено кадифе, изкарваме продуктите от хладилника.
В голяма купа се пресява брашното заедно със солта, содата и какаото. В купа за миксер се чукват яйцата и двата жълтъка. Разбиват се. Добавя се киселото мляко и олиото. Разбива се.
125 грама от маслото се разтапя леко в микровълновата. Боята се разтваря в маслото /според указанията на моята боя на прах/. Към сместа се добавят червеното масло, оцета, ванилията и захарта.
Постепенно се добавя сухата смес, като непрекъснато се разбърква. Готовата смес се разделя по равно в 3 купички.
Фурната се включва да загрее на 180 градуса. Подготвя се 3 тавички с еднакъв диаметър. Аз нямам подходяща и използвах формата за торти с подвижен ринг. Подготвя се с хартия за печене.
Изрязва се в кръгла форма, малко по-голяма от формата за печене, за да се покрият и стените, като се правят разрези, за да се застъпи хартията и да покрие добре стената на съда. Намазва се с малко олио.
Изсипва се сместа от едната купа. Слага се да се пече за около 20 минути. Готовността се проверява с дървена клечка.
Когато първият вкусен блат за торта е готов се изважда. Отстранява се от формата и се оставя да изстине. Формата се подготвя отново с малко мазнина, като хартията може да се ползва и за 3-те блата.
Слагат се и останалите 2 блата да се пекат един след друг. Когато са готови, се оставят да се охладят.
Докато блатовете се пекат, се подготвя кремът за тортата. В купата на миксера се слага крема сиренето. Добавят се 125 г меко масло и пудрата захар. Разбива се добре до хомогенна смес.
За да използвам трохи от блатовете за декорация на тортата, използвах голяма чиния със сходен диаметър на блатовете. Налага се отгоре и се отнема по по-малко от сантиметър от всеки блат и се получават перфектни кръгли блатове.
Отстранения блат се натрошава в купа, като през това време се доохлаждат добре блатовете.
Сглобява се тортата. Подготвя се съд, в който ще направите тортата. Слага се съвсем малко от крем на дъното. Слага се първия блат. Обилно се намазва с крема, като се разнася равномерно.
Слага се вторият блат и процедурата се повтаря. Слага се последният блат и цялата торта се намазва добре с останалия крем.
Кремът се изравнява добре и цялата торта Червено кадифе се покрива с трохите от блат. Добре е да престои няколко часа в хладилника.
Невероятно изкушение Червено кадифе с крема сирене, много подходящо за празника на влюбените.
А защо не и с чаша бяло вино?