Пухкав кекс с боровинки и арония

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
132
53
211
1
17/02/2020
"Вегански кекс с боровинки и арония, който горещо препоръчваме и на месоядците "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо944
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно от камут - 260 г пълнозърнесто (или пшенично)
  • брашно от спелта - 130 г пълнозърнесто (или пшенично)
  • кокосова захар - 220 г (може да замените с бяла или кафява)
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио от гроздови семки - 100 мл или друго
  • растително мляко - 300 мл
  • вода - 150 мл
  • боровинки - 125 г 1 малка кутийка пресни
  • арония - 1 пълна шепа сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете всички съставки освен плодовете в последователността, в която са написани, не пропускайте да изсипете лимоновия сок върху содата, за да я активирате.

Разбъркайте всичко с кухненска тел, така че да получите сравнително течна кексова смес.

Добавете плодовете и разбъркайте леко.

Изсипете сместа във форма за кекс покрита с хартия за печене (моята е с размери 30х12см) и печете в предварително загрята на 170°С фурна около 45-50 минути, или докато клечка за зъби не излиза суха.

Извадете приготвения кекс от формата с хартията за печене.

Сложете пухкавия кекс с боровинки и арония на решетка да изстине напълно

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар