Начин на приготвяне
Взимаме голяма тенджера и вътре прибавяме 1 л вода, прибавяме също и таблетките захарин и разбъркваме добре, така че да се разтварят.
След което вътре във водата прибавяме около 2 килограма измити изчистени малини, може да ги сложите в хладилника да престоят една вечер или направо да ги приготвите.
Аз избрах варианта да ги приготвя направо. Слагаме на котлона на бавен огън тенджерата и започвате да разбърквате. Тука е много важно постоянно да се бърка, защото залепва на дъното много бързо. За да не се получи това и да не мирише после домашното сладко, трябва да се бърка.
Като започне да кипи по-малко сладкото от малини отделяме настрани и минаваме през много ситен гевгир и прецеждаме хубаво сока с месестата част от малините изхвърляме само семките.
Слагаме сместа пак на котлона да се сгъстява и прибавяме два пакетчета ванилия.
След около час на бавен огън сместа се сгъстява и се опитва. Вземайки една лъжица от сладкото и слагаме в порцеланова чиния, така, като се изстуди, определяме колко гъсто е станало и ние колко гъсто искаме.
Готовото домашно сладко без захар слагаме в измити малки бурканчета.
Затваряме плътно капака и слагаме малиновото сладко в тенджера да заври само за 10 минути да се стерилизират капачките.