Начин на приготвяне
За тези ябълкови сладки извадете кравето масло и го нарежете в купа на малки парчета. Оставете го на стайна температура за около час.
В купа счупете яйцето и добавете захарта. Разбъркайте с миксера.
Добавете кравето масло и продължете да бъркате до пълното усвояване.
Добавете брашното, бакпулвера, ванилията и Бейлиса.
Разбъркайте с дървена лъжица. Ще стане гъсто, но това да не ви притеснява.
Измийте, обелете и изчистете ябълките. Рендосайте ги и добавете в купата. Разбъркайте добре.
В тавичка, застлана с хартия за печене, изсипете малки купчинки с помощта на лъжица.
Загрейте фурната на 170°C и печете до готовност сладките с ябълки.
Извадете, оставете да се охладят и поръсете с пудра захар.
Източник: Sashka Dimitrova