Ароматна гъбена супа с манатарки и паста мисо

19/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, начупете сушените манатарки на малки парченца, защото ще набъбнат доста при вареното (ако имате пресни или замразени, може да ползвате и такива).

Измийте манатарките и изцедете водата. Сипете ги в тенджерата, в която ще варите тази ароматна гъбена супа. Залейте с 2 литра гореща вода и варете поне 30 мин.

През това време почистете и последователно добавете нарязаните зеленчуци според необходимото време за варене.

Започнете с целината, после праза, печурките, пащърнака, земната ябълка, картофите, морковите.

Когато всички зеленчуци са напълно сварени, добавете доматения сос, фидето, мащерката и останалите подправки.

Варете още 5 минути и изключете котлона.

Изчакайте малко да се поохлади (около 5-10 минути) и застройте ароматната гъбена супа с манатарки и паста мисо.

Поднесете гъбената чорба още топла, поръсена със ситно нарязан копър и магданоз.

Съчетава се чудесно с домашен хляб с лук или чеснова пърленка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар