Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с манатарки и печурки

Гъбена супа с манатарки и печурки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Гъбена супа с манатарки и печурки
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
11/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Тази гъбена супа е подходяща за лек обяд или вечеря, приготвя се за нула време"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • печурки - 250 г
  • манатарки - 1 шепа (сушени)
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 2 ч.ч. (зеленчуков)
  • картофи - 2 бр.
  • масло
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в малко мазнина (масло и олио), нарязаните на ситно лук и морков.

След като хванат златист загар, добавяме нарязаните на по-едро гъби. Запържваме отново.

Добавяме нарязаните на кубчета картофи и бульона.

Овкусяваме с подправките и добавяме сушените гъби.

Варим, докато се сварят всички зеленчуци.

След като е готова гъбената супа, изваждаме картофите и ги пасираме.

Връщаме ги към готовата супа и по този начин тя придобивам нужната плътност и гъстота.

За мен лично е по-добре гъбите да се усещат.

Поднасяме гъбената супа с манатарки и печурки с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: