Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Сос за Спагети»Ароматна паста с манатарки

Ароматна паста с манатарки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Ароматна паста с манатарки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
14/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Класика в рецептите за паста - спагети с ароматни манатарки с невероятен аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • сушени манатарки - 25 г
  • паста - 300 г Спагети или Талиатели
  • пармезан - около 40 г
  • маскарпоне - 100 г (или готварска сметана)
  • бяло вино - 50 мл. сухо
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 20 мл
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • телешки бульон - 300 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус (прясно смлян)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте телешкия бульон и хидратирайте в него сушените манатарки. Те са с изключително силен вкус, много ароматни и вкусни. Оставете ги за 30 минути или докато хубаво омекнат.

Отцедете гъбите като запазите бульона. Разбийте в него една лъжица брашно.

Накълцайте чесъна и го запържете за кратко в маслото и зехтина. Добавете манатарките, предварително нарязани. Запържете и тях за 2-3 минути.

На другия котлон може да сложите вече да завира и водата за пастата. Подсолете я с лъжичка сол. Щом заври, сложете спагетите да варят според указанията на пакета.

След като сте запържили манатарките, сипете виното и бъркайте две минути, за да се изпари алкохола.

Добавете сметаната или маскарпонето, подправете с черен пипер и малко сол, после разбъркайте и налейте бульона с брашното. Гответе около 10 минути или докато сосчето се сгъсти, но не прекалено. Ако е нужно, наливайте по още малко бульон.

Прехвърлете сварената паста при соса, подхвърлете няколко пъти в тигана, за да се смеси всичко.

Сервирайте пастата с манатарки с пармезан, настърган на люспички.

Добър апетит с тази ароматна паста с манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: