Торта със сладки Сълзица

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
57
277
105
161
21/02/2020
"Невероятна торта със сладки Сълзица "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 682
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата заедно със захарта. След това се добавя брашното и отново се разбива до пълното разтваряне на брашното.

Не трябва да има буци, защото след това яйчният крем няма да е гладък. Накрая се добавят ванилията и прясното мляко. Отново се разбърква, за да се омешат всички съставки.

Така получената смес се изсипва в тенджерка и се слага на котлона. Вари се на умерено силен котлон и при непрекъснато бъркане.

Варете крема за торта до готовност.

Махнете крема от котлона и веднага добавете маслото. Разбъркайте до пълното му разтваряне.

Взимайте всяка една от сладките Сълзици и я потапяйте в крема. Наредете 1 ред с натопените сладки във форма за торти.

Отгоре изсипете малко от крема и заравнете. Следва втори ред със сладки /натопени в крем/ и отново крем.

Така се реди, докато свършат сладките и кремът. Последният слой трябва да бъде покрит с крем.

Оставете тази различна бисквитена торта в хладилник за 3-4 часа, за да може кремът да стегне.

След това по желание може да украсите тортата със сладки Сълзица с натрошени бисквити.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар