Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата заедно със захарта. След това се добавя брашното и отново се разбива до пълното разтваряне на брашното.
Не трябва да има буци, защото след това яйчният крем няма да е гладък. Накрая се добавят ванилията и прясното мляко. Отново се разбърква, за да се омешат всички съставки.
Така получената смес се изсипва в тенджерка и се слага на котлона. Вари се на умерено силен котлон и при непрекъснато бъркане.
Варете крема за торта до готовност.
Махнете крема от котлона и веднага добавете маслото. Разбъркайте до пълното му разтваряне.
Взимайте всяка една от сладките Сълзици и я потапяйте в крема. Наредете 1 ред с натопените сладки във форма за торти.
Отгоре изсипете малко от крема и заравнете. Следва втори ред със сладки /натопени в крем/ и отново крем.
Така се реди, докато свършат сладките и кремът. Последният слой трябва да бъде покрит с крем.
Оставете тази различна бисквитена торта в хладилник за 3-4 часа, за да може кремът да стегне.
След това по желание може да украсите тортата със сладки Сълзица с натрошени бисквити.