Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с бутерки тип сълзица

Торта с бутерки тип сълзица

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Торта с бутерки тип сълзица
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ако познаете колко парчета торта изядохме, веднага ви даваме рецептата за тази разкошна торта"

Необходими Продукти

  • бутерки - 3 опаковки
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 8 с.л.
  • нишесте - 1 бр. ванилия
  • вода - 100 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Нишестето се разбива в студената вода, към него се добавят разбитите жълтъци и ванилията.

Сипва се във врящото мляко, вари се около 5 минути да се сгъсти кремът. Отстранява се от котлона и се слага маслото, бърка се докато маслото се стопи.

Кремът се оставя да се охлади. Всяка бутерка се потапя в крема и се подрежда във форма за торта. Прави се един пласт, отгоре се слага още малко крем и се заглажда.

Така се правят още два пласта, отгоре се завършва с крем. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне. Отгоре и от страни се поръсва с начупени бутерки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: