Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбена кремсупа със сирене Бри

Гъбена кремсупа със сирене Бри

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Гъбена кремсупа със сирене Бри
Снимка: Габриела
1 / 3
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Гъбена кремсупа със сирене Бри - звучи вкусно - и е"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 900 мл
  • бри - 100 г сирене
  • сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • за зеленчуковия бульон
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • праз - половин стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата.

В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка, половин стрък праз, две скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Всичките се почистват и се нарязват. В средно дълбока тенджера сипвате 1 литър вода и слагате всички зеленчуци, добавяте към тях черен пипер на зърна, сол и малко олио и всичко се вари около 20-25 минути на среден огън.

Докато бульонът се вари, гъбите обелете и нарежете на ситно. Двете скилидки чесън смачкайте и нарежете също на ситно.

Загрейте в средно дълбока тенджера малко от маслото и малко олио и задушете гъбите за няколко минути.

Добавете чесъна и задушете още за кратко. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашното, за да се запържи и то.

Налейте бульона малко по малко, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

Прибавете след това сметаната и сиренето Бри към апетитната гъбена супа, нарязано на дребни кубчета. Оставете на огъня още за 5 минутки и след това пасирайте супата добре.

След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути.

Сервирайте вкусната супа по желание с крутони или нещо различно по ваш вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: