Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе със зелен лук и магданоз

Пиле фрикасе със зелен лук и магданоз

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Пиле фрикасе със зелен лук и магданоз
Снимка: Иивинка
1 / 5
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любимото пиле фрикасе със зелен лук и магданоз - добър апетит"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • брашно - 4 с.л.
  • пилешки бульон
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • магданоз - пресен
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Накъсайте на парчета месото. Бульона оставете да се охлади.

Нарежете зеления лук на ситно.

В тенджера сложете олио и сложете на котлона на слаб огън. Запържете лука сложете брашното и разбъркайте, докато се отлепи брашното от стените.

Отдръпнете от котлона и започнете да наливате на тънка струя от пилешки бульон.

Върнете отново на котлона на слаб огън и добавете пилешкото месо.

Сложете подправките и разбърквайте, да не за гори. Ако се налага, долейте още малко от бульона.

Разбийте жълтъците с киселото мляко. На тънка струя наливайте към фрикасето. Оставете да поври.

Нарежете магданоза на ситно, добавете към приготвеното пиле фрикасе. Оставете да поври 10 мин.

Една бърза и много вкусна вечеря, пиле фрикасе със зелен лук и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: