Начин на приготвяне
Пилешкото месо се вари в подсолена вода. След това се отцежда месото от бульона в отделна купа. След това в друга тенджера се добавя олиото и брашното, да се запържи леко, и постепенно започва да се сипва бульонът при него, като се разбърква постоянно.
Картофите се нарязват на дребно и се добавят към бульона. Варят се докато омекнат. Добавя се и месото, след като сте го нарязали на ситно. В малка паница се изстисква сокът от половин лимон, добавят се и киселото мляко и жълтъкът.
Разбиват се, докато се получи еднородна смес. Добавят се към останалите продукти, като се бърка около5 минути. След това по желание може да добавите подправки. Аз лично слагам и малко червен пипер, за да променя леко цвета на ястието.
Може да добавите и др. месо по желание - пробвала съм със свинско и пак става вкусно.