Портокалова бисквитена торта

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578041
Портокалова бисквитена торта3 / 3
22/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Обожаваме вкуса, който портокалът придава на бисквитената торта - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет от 200 г
  • портокалов сок - 500 мл
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 200 г меко
  • пудра захар - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема за бисквитената торта:

В купа разбиваме жълтъците, половината захар, брашното и малко студен портокалов сок до получаване на кашичка.

Другата част от захарта и останалия портокалов сок ги смесваме и слагаме на котлона, бъркаме, докато захарта се разтопи, и оставяме да заври.

Тази смес добавяме към сместа с жълтъците, като разбъркваме енергично. Връщаме на котлона и бъркаме около 2 мин до сгъстяване.

Охлаждаме, като изсипваме крема в метален поднос и го покриваме с домакинско фолио, за да не хваща коричка.

Разбиваме мекото масло и пудрата захар до получаване на пухкав крем. Накрая смесваме двата крема и разбъркваме.

В правоъгълна тава започваме сглобяването на нашата бисквитена торта.

Редуваме бисквити-крем, бисквити-крем до изчерпване на продуктите, като завършваме с крем и украсяване по желание.

В моя случай - с резени портокал.

Портокалова бисквитена торта е изключително лек и вкусен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: