Начин на приготвяне
Приготвяне на крема за бисквитената торта:
В купа разбиваме жълтъците, половината захар, брашното и малко студен портокалов сок до получаване на кашичка.
Другата част от захарта и останалия портокалов сок ги смесваме и слагаме на котлона, бъркаме, докато захарта се разтопи, и оставяме да заври.
Тази смес добавяме към сместа с жълтъците, като разбъркваме енергично. Връщаме на котлона и бъркаме около 2 мин до сгъстяване.
Охлаждаме, като изсипваме крема в метален поднос и го покриваме с домакинско фолио, за да не хваща коричка.
Разбиваме мекото масло и пудрата захар до получаване на пухкав крем. Накрая смесваме двата крема и разбъркваме.
В правоъгълна тава започваме сглобяването на нашата бисквитена торта.
Редуваме бисквити-крем, бисквити-крем до изчерпване на продуктите, като завършваме с крем и украсяване по желание.
В моя случай - с резени портокал.
Портокалова бисквитена торта е изключително лек и вкусен десерт!