Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Малка питка с шоколад

Малка питка с шоколад

Малка питка с шоколад
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
22/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • суха мая - 7 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 470 г
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • за плънката
  • течен шоколад
  • за намазване
  • жълтъци - 1бр
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него сложете маята, захарта и 1 с.л. брашно. Оставете за 20 минути да шупне.

Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко тесто. Завийте в памучна кърпа и оставете за половин час да втаса.

Разточете готовото тестото на кръгъл лист. Намажете до половината с течния шоколад.

На другата половина направете разрези (на ленти) по тестото.

Хванете края с шоколада и започнете от там да завивате тестото на руло, а след това на охлюв.

Сложете приготвената питка в тавичка, застлана с хартия за печене.

Намажете вкусната питка с жълтъка, олиото и прясното мляко.

Оставете за половин час да се отпусне.

Печете малката питка в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Малката питка с шоколад е много вкусна!

Източник: Ваня Джорджевич

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: