Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и в него сложете маята, захарта и 1 с.л. брашно. Оставете за 20 минути да шупне.
Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко тесто. Завийте в памучна кърпа и оставете за половин час да втаса.
Разточете готовото тестото на кръгъл лист. Намажете до половината с течния шоколад.
На другата половина направете разрези (на ленти) по тестото.
Хванете края с шоколада и започнете от там да завивате тестото на руло, а след това на охлюв.
Сложете приготвената питка в тавичка, застлана с хартия за печене.
Намажете вкусната питка с жълтъка, олиото и прясното мляко.
Оставете за половин час да се отпусне.
Печете малката питка в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Малката питка с шоколад е много вкусна!
Източник: Ваня Джорджевич