Начин на приготвяне
Първо се приготвят кюфтенцата. Омесва се каймата с чубрицата и кимиона. Оформят се четири или пет средно малки кюфтенца. В купа сипваме брашното, сол, захар и сухата мая.
Добавят се олиото, хладката вода и се бърка с вилица да стане топка тесто. После с ръце се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса 30 минути на топло покрито с кърпа. Готовото тесто се оформя на кръгла питка в намаслена тавичка.
С ръце се оформят четири гнезда в тестото. В тях се поставят кюфтенцата и се разпределят няколко кръгчета от чушката и маслинки в средата на питката като цвете. Поръсваме в риган цялата питка, а кюфтенцата се поръсват с червен пипер.
Оставя се да почине за още 15 минути. Печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути - зависи от печката. Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Добър апетит !