Начин на приготвяне
В топла вода се разбърква суха мая, захар и 2 с.л. брашно. Оставя се да бухне.
Смесват се двата вида брашно и оформяме кладенче.
Сипва се маята, белтък, олио, сол и се замесва тесто да не лепне. Намазва се с олио, оставяме да втаса 50 минути. Оформя се на фитил, разделя се на 6 равни части.
Всяка се точи на кръгла малка кора като чиния, намазва се с олио и се нареждат една върху друга.
Последната не се намазва, а се разточва на правоъгълна кора дълга 2 педи и широка 20 см. Нарязва се на квадрати с размер 4-5 см.
В малка тавичка върху хартия се нареждат квадратите и оставяме питката за 30 минути.
Намазва се с разбит с 1 с.л. олио жълтък и поръсваме слънчогледови семена. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути и изваждаме да се охлади под кърпа.
Хапваме Малката питка с типово брашно с маслинки или сиренце.