Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво, направете кладенче и в средата изсипете маята, сложете захарта, и налейте 50 мл от млякото, оставете за 5 минути да шупне.
След това добавете разбития белтък, оцета, олиото и останалото мляко, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и го оставете за 40 минути да втаса.
Готовото тесто разделете на 3 части. Вземете едната част, разточете я на кора, намажете с олио и навийте на руло, направете същото и с втората кора, оплетете двете рула на плитка.
Вземете малка форма във формата на сърце, разпредете рулото по краищата на формата. Вземете третата топка тесто, разделете я на две части, направете ги на фитили и оформете 2 пиленца от тях, сложете пиленцата в средата на формата.
Оставете питката за 20 минути да втаса, намажете я с разбития жълтък, печете на 220 градуса за 30 минути и след това на 200 градуса за 10 минути готовата питка намажете с масло, и завийте с чиста кърпа.