Заешко филе в бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Заешко филе в бира1 / 2
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Това заешко филе е направо ненаситно - пие бира при готвене, пие бира и вино при сервиране"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 2 бр филета
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бира - светла 500 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филетата и подсушете с домакинска хартия. С остър нож направете разрези по ширината. Поръсете със сол, черен пипер по-едро смлян и стрития розмарин.

Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, запържете ги докато променят цвета си и ги извадете. Поставете в тигана заешкото филе и го запържете до златисто от двете страни.

Поръсете 1 ч. л. захар в тигана и разбъркайте докато се карамелизира.

Добавете малко бира и разбъркайте, за да оберете залепналите по дъното частици.

Добавете останалата част от бирата, така че да се покрие около 75% от височината на месото.

След като заври течността, намалете котлона и варете на тих огън. Ако е необходимо може да добавите малко вода.

Гответе докато сосът остане почти само на мазнина.

Сервира се с картофено пюре или паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: