Начин на приготвяне
Заешкото месо сварете в тенджера под налягане за около 40 минути.
Загрейте мазнината и запържете за кратко нарязаните моркови, лук и чесън, след което долейте от бульона на заешкото, колкото да ги покрие зеленчуците. Оставете да се задушава за около 5 минути.
След това долейте още малко бульон и добавете обелените картофи - цели или на половинки. Щом поврат 10-ина минути, добавете зеления боб, доматите (обелени, почистени от семето и нарязани на кубчета), нарязаните чушки. Овкусете с всички подправки и добавете заешкото, нарязано на по-едри парчета.
Оставете да поври и при желание може да сгъстите бульона с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода. Оставете заешкото задушено да поври още 15 минути на тих огън. Най-накрая разбъркайте със скълцан копър.