Начин на приготвяне
Патладжанът се разполовява вертикално и се издълбава с лъжица.
Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме.
Добавяме нарязаните на кубчета пилешки гърди, сърцевината на белите патладжани, нарязани на ситно, естрагон, риган, и оставяме да заври на слаб огън. Когато течността се изпари, добавяме сол, ако е необходимо.
Нарязваме 1 кг живовляк и портокалите и блендираме, докато стане паста.
Добавямете малко сол, малко естрагон и риган и изсипваме съдържанието в тава.
Напълваме половинките патладжан със сместа от тавата и ги редим в нея. Поръсваме с малко настърган кашкавал пълнените патладжани.
Слагаме тавата във фурната, докато покафенеят патладжаните и малко се редуцира соса, това е знак, че патладжаните са готови.
Може да сложим за мачта парче от камба и зеленчуковите лодки са готови.