Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сос

Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сос

Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сос
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сос - екзотична и неустоима комбинация, която да опитате."

Необходими Продукти

  • бeли патладжани - 3 бр.
  • живовляк - 1 кг
  • естрагон - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пилешки гърди - около 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 4 глави
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 ч.л.
  • портокали - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разполовява вертикално и се издълбава с лъжица.

Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме.

Добавяме нарязаните на кубчета пилешки гърди, сърцевината на белите патладжани, нарязани на ситно, естрагон, риган, и оставяме да заври на слаб огън. Когато течността се изпари, добавяме сол, ако е необходимо.

Нарязваме 1 кг живовляк и портокалите и блендираме, докато стане паста.

Добавямете малко сол, малко естрагон и риган и изсипваме съдържанието в тава.

Напълваме половинките патладжан със сместа от тавата и ги редим в нея. Поръсваме с малко настърган кашкавал пълнените патладжани.

Слагаме тавата във фурната, докато покафенеят патладжаните и малко се редуцира соса, това е знак, че патладжаните са готови.

Може да сложим за мачта парче от камба и зеленчуковите лодки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: