Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото месо на кубчета.
В купа сипваме 6 с.л. от общото количество соев сос и 1 ч.л. от портокаловия сок. Поставяме нарязаното месо в купата и разбъркваме хубаво, за да се накисне всяко парченце. Оставяме така за около половин час, да се маринова месото, като го покриваме и го прибираме в хладилник. Още по-добре е, ако месото се оставя да се маринова за по-дълго време, за да стане по-крехко при печенето.
След като месото се овкусило, го набождаме на шишчета, които нареждаме в широка тава, покрита с хартия за печене. Разтопяваме маслото и поливаме с него всяко шишче. Печем във фурната на умерена температура до готовност, като при нужда обръщаме шишчетата.
През това време приготвяме соса. Смесваме отделения соев сос и останалия портокалов сок, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме много добре до пълното разтваряне на нишестето. Сипваме в тенджерка на котлона.
Загряваме и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Ако се получи много гъсто изведнъж и нишестето се вижда отделно по дъното на съда, може спокойно да добавите малко вода, за да разредите.
Когато шишчетата са готови, ги изваждаме в чиния за сервиране, поливаме ги със соса и аранжираме с резенчета портокал.