Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта на пяна и добавяме брашното, бакпулвера и ванилията.
Изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20-25 мин.
Завираме водата със захарта за 10 мин. Преди да извадим от котлона, капваме няколко капки лимон.
В тенджера разбъркваме жълтъците с млякото и захарта. Варим на водна баня и малко преди да заври млякото, изсипваме на тънка струя, разбито в студена вода. Бъркаме непрекъснато до получаване на вкусен крем за тортата.
Сметаната я разбиваме с миксер.
Изпечения блат за тортата разполовяваме с остър нож. Заливаме долната част с половината от сиропа за нашата вкусна сметанова торта.
Намазваме с млечният крем и отгоре поставяме горния пласт на блата, надупчваме го с вилица и заливаме с другата част със захарният сироп.
Намазваме цялата торта със сметана и наръсваме шоколад или някаква смяна ядка.
Тази млечно-сметанова торта е любима на всички у дома.