Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа със сирене и чесън

Гъбена супа със сирене и чесън

Гъбена супа със сирене и чесън
Снимка: Кристиан Александров
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума - 2 щипки
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • целина - 3 с.л. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите и ги задушаваме за 15 минути в малко вода. След това ги пасираме.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме в него счукания чесън за 1-2 минути.

Добавяме брашното и при непрекъснато бъркане запържваме още 1-2 минути.

Наливаме зеленчуковия бульон, добавяме пасираните гъби и посоляваме.

Варим нашата гъбена супа 10-12 минути и натрошаваме вътре сиренето.

Разбъркваме хубаво и отместваме супата със сирене от котлона.

Сервираме гъбената супа със сирене и чесън топла, поръсена с нарязана на дребно целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: