Начин на приготвяне
Започваме рецептата за кралските макарони на фурна с тяхното сваряване в подсолена вода, трябва да са малко по-твърди от ал денте. Ще ги печем все пак след това.
След това ги измийте със студена вода и ги оставете настрани.
Рендосайте сиренето и кашкавала като си отделите кашкавал в отделен сън за най-отгоре.
Счупете яйцето в купичка и го разбъркайте.
Започваме да приготвяме соса за макароните, като първо в съд разтопяваме маслото.
След това добавяме брашното и разбъркваме добре с телена бъркалка, докато получената каша леко покафенее. После прибавяме млякото и сметаната и продължаваме да бъркаме.
Сосът за паста ще се сгъсти и след това ще добавим няколко лъжици от него към разбитото яйце при непрекъснато бъркане, за да не се пресече яйцето.
След това прибавяме яйчената смес към соса.
Добавяме горчицата, солта и пипера.
Накрая добавяме кашкавала и сиренето, като отделим от кашкавала за отгоре.
Объркваме соса с макароните и ги изсипваме в намазнена тавичка.
Поръсваме равномерно кашкавал навсякъде и печем солените макарони на фурна в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Печем приблизително около 40 минути, докато макароните хванат златиста и кралска коричка.
Този вариант на ястието е много различен от класическите макарони на фурна, но е сочен и запомнящ се.
Текстурата е кремообразна, вкусът е незабравим!
Опитайте и се убедете сами!
Добър апетит!