Млечна супа с левурда

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Млечна супа с левурда
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пресен лук - 1 връзка
  • левурда - 1 връзка
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч
  • масло - 4 с.л
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л
  • доматен сок - 1/2 ч.ч
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и левурдата и ги нарязваме на ситно.

В сгорещеното масло задушаваме зеленчуците за около 5 минути, като през това време разбъркваме често.

Оризът се изплаква няколко пъти с вода и се прибавя при омекналите вече зеленчуци.

Разбърква се и се поръсва с червения пипер. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода.

Накрая заливаме с прясното мялко и оставяме ориза да се свари напълно.

Ако смятате, че е нужно, добавете и още малко вода.

Подправете млечната супа с левурда със сол и черен пипер на вкус.

Млечната супа идеално би се съчетала и с щипка настърган индийско орехче.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: