Начин на приготвяне
Вземете най-голямата глава лук, с която разполагате. Разрежете я през средата, извадете леко пръстените, но внимавайте да не ги повредите. Останалата част от лука нарежете на ситно за кавърмата.
Бялото пилешко месо нарежете на парчета.
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
В намазнена тавичка сложете пръстените на лука и ги пъхнете във фурната да омекнат.
В тиган сложете олио да запържите лука, след това добавете бялото пилешко месо и маринованите гъби.
Овкусете с подправки, нарежете магданоза на ситно и прибавете. Долейте малко вода и оставете да поври, за около 5-10 мин.
Лукът във фурната вече трябва да е омекнал, извадете го и напълнете с пилешката кавърма.
Върнете отново във фурната до готовност на ястието.
Пълнена пилешка кавърма в лук поднесете с чаша бяло вино.
Коментари