Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Перфектната лазаня със спанак и сирена

Перфектната лазаня със спанак и сирена

Перфектната лазаня със спанак и сирена
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Направите ли я веднъж, ще я приготвят по не 2 пъти в месеца - страшно вкусна лазяна със спанак и 4 сирена"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг замразен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • краве сирене - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 4 сирена, 200 г настъргани
  • за бешамела
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - 700 до 800 мл
  • индийско орехче
  • кори за лазаня
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и нарежете спанака. Обелете лука и нарежете на дребно. Задушете ги в малко мазнина на котлона.

Добавете спанака и изчакайте леко да се запържи. Махнете от котлона и счупете яйцето. Натрошете кравето сирене и разбъркайте. Оставете да се охлади.

Направете Бешамела през това време. В тенджера разтопете кравето масло и запържете брашното.

Разредете с прясното мляко и намалете котлона. Настържете индийското орехче и добавете сол. Сгъстете до желана гъстота. Махнете от котлона и заделете.

Корите за лазаня пригответе според указанията на опаковката.

В подходяща тава сложете на дъното малко от Бешамела. Покрийте плътно с корите за лазаня. Сложете малко от плънката, Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата.

Завършете лазанята с кори. Отгоре изсипете останалия Бешамел.

Поръсете с настърганите 4 сирена и запечете перфектната лазаня със спанак и сирена в загрята фурна на 200 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: