Начин на приготвяне
Изчистете, измийте и нарежете спанака. Обелете лука и нарежете на дребно. Задушете ги в малко мазнина на котлона.
Добавете спанака и изчакайте леко да се запържи. Махнете от котлона и счупете яйцето. Натрошете кравето сирене и разбъркайте. Оставете да се охлади.
Направете Бешамела през това време. В тенджера разтопете кравето масло и запържете брашното.
Разредете с прясното мляко и намалете котлона. Настържете индийското орехче и добавете сол. Сгъстете до желана гъстота. Махнете от котлона и заделете.
Корите за лазаня пригответе според указанията на опаковката.
В подходяща тава сложете на дъното малко от Бешамела. Покрийте плътно с корите за лазаня. Сложете малко от плънката, Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата.
Завършете лазанята с кори. Отгоре изсипете останалия Бешамел.
Поръсете с настърганите 4 сирена и запечете перфектната лазаня със спанак и сирена в загрята фурна на 200 °C до готовност.