Начин на приготвяне
Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина, прибавя се към него чесънът и се задушава около 1 мин. Прибавя се спанакът, докато си промени цвета. Сместа се оставя да се охлажда.
За Бешамеловия сос: Брашното се запържва в разтопеното масло и се разбърква. На тънка струя се долива млякото, като се продължава да се разбърква. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.
Сушените домати предварително се накисват във вода, режат се ситно, смесват се с Рикотата и Моцарелата, прибавя се спаначената смес и се разбърква добре. Лазанята се реди в намаслена тава, като първо се налива сос на дъното на тавата, след което се редуват кори, сос, спаначена смес и кори до изчерпване на количеството.
Полива се със соса Бешамел. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура около 20 мин. Лазанята се поръсва с настъргано козе сирене.