Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със спанак

Лазаня със спанак

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Лазаня със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Обзалагаме се, че когато чуете за перфектната вегетарианска лазаня, веднага се сещате за тази сочна Лазаня със спанак"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • спанак - 300 г
  • сушени домати - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моцарела - 2 топки
  • рикота - 200 г
  • козе сирене - за поръсване
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За сос Бешамел
  • масло - 5 с.л., краве
  • брашно - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - краве, за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина, прибавя се към него чесънът и се задушава около 1 мин. Прибавя се спанакът, докато си промени цвета. Сместа се оставя да се охлажда.

За Бешамеловия сос: Брашното се запържва в разтопеното масло и се разбърква. На тънка струя се долива млякото, като се продължава да се разбърква. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.

Сушените домати предварително се накисват във вода, режат се ситно, смесват се с Рикотата и Моцарелата, прибавя се спаначената смес и се разбърква добре. Лазанята се реди в намаслена тава, като първо се налива сос на дъното на тавата, след което се редуват кори, сос, спаначена смес и кори до изчерпване на количеството.

Полива се със соса Бешамел. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура около 20 мин. Лазанята се поръсва с настъргано козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: