Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със спанак и четири сирена по римски

Лазаня със спанак и четири сирена по римски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лазаня със спанак и четири сирена по римски1 / 2
12/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • спанак - 500 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • кашкавал - 100 г
  • овче сирене - 100 г
  • моцарела - 200 г
  • синьо сирене - 100 г
  • пармезан - 150 г
  • сос бешамел - 3 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятите зехтин и масло. Добавя се нарязаният спанак и се оставя да се задуши.

В тава се сипва малко бешамел и се нареждат кори, покриват се със спанака и сирената, нарязани на парчета. Заливат се доматено пюре, разредено с малко вода и след това с малко сос бешамел.

Пластовете се редуват, като се завършва със сос бешамел. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича на 200 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: