Начин на приготвяне
Такава торта за пръв път правя, може да имам критики, но все пак реших да споделя с вас. Мисля, че добре ми се получи. Вид може и да няма, но на вкус е много хубава.
За блатовете: Разбийте яйцата заедно със захарта, добавете олиото и солта, какаото и оцветете с боя по ваш избор.
Ако решите, може и да не оцветявате блатовете, това е ваше лично решение. Угасете содата в киселото мляко и когато шупне, прибавете към яйцата и останалите продукти.
Брашно слагайте по малко и замесете меко тесто.
Включете фурната да загрява на 250 градуса.
Разделете тестото на 6 равни частни. Разточете всяка една топка на кръгла кора.
В намазнена тава печем всеки един блат. Блатовете се изпичат бързо, защото са тънки. След като сте изпекли всички точени блатове, оставете настрана да изстинат.
За крема: Измийте хубаво с вода един портокал. Настържете кората и изцетете сока.
Сложете 900 мл прясно мляко на котлона заедно със захарта да загрява.
В купа разбийте яйцата, добавете портокаловия сок и кора. Сложете пакетче ванилов пудинг и долейте 100 мл прясно мляко. Сложете брашното и разбъркайте получената каша.
Наливай те на тънка струя от кашата в прясното мляко и разбъркваме непрекъснато, докато се сгъсти портокаловия крем.
След като е готов започваме да редим точената торта.
Сложете един плат върху избрана от вас чиния. Сложете от портокаловия крем, сложете пак блат, крем и така редувайте, най-отгоре завършете с крем.
Украсете по ваш избор точената торта с портокалов крем.
Оставете тортата за няколко часа, да попие хубаво кремът.