Парени соленки

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Парени соленки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"От парените соленки правим двойна доза, защото си взимаме и за из път"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 80 г
  • сол - щипка
  • брашно - 160 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 120 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • слънчоглед - белен за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се смесват прясното мляко, маслото и солта. Слагат се на котлона. Когато сместа заври, към нея се добавя брашното.

Бърка се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. Може да се разбърква от време на време.

След това се прибавят разбитите яйца по малко, докато се получи гладко парено тесто (като смес за еклери).

На края се прибавя настъргано сирене и пак се разбърква. От получената смес се шприцоват върху хартия за печене розички.

Мажат се с жълтък, поръсват се със семките и соленките се пекат на 170 градуса около 30 мин.

Парените соленки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бързи и вкусни. Остават мекички и след ден-два. Трудно се шприцоват, но може и на топчици да се оформят. Пекат се за по-дълго време.
11.03.2024 12:54
1