Пандишпанова торта Мимоза

Пандишпанова торта Мимоза

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
520
6k
1k
1k
3
29/02/2020
"Обикнахме тази пандишпанова торта от пръв поглед и предупреждаваме, че и с вас ще стане така"
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 112
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. Към него добавете 4 супени лъжици пресято с щипка сол брашно. Ароматизирайте с едно прахче ванилия. Застелете с парче хартия форма 20 см с откопчаващ се ринг.

Изсипете пандишпановата смес и изпечете блата на 190 градуса в предварително загрята фурна до златист загар. Извадете готовия пандишпанов блат от формата и охладете. Охладеният блат издълбайте внимателно, като оставите 2 см борд отстрани. Трохите ще използвате за украса на пандишпановата торта със сметана.

Пригответе крема, като към прясното мляко добавите трите цели яйца и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато течността се затопли, без да завира, и захарта се стопи. Отдръпнете от котлона и добавете омекналия в малко студена вода желатин.

Бъркайте с телена бъркалка, докато желатинът се разтопи добре. Разделете течността на две. Към едната добавете 4 с.л. охладено кафе, към другата 4 с.л. ликьор по ваш вкус. Портокалов ликьор, бадемов ликьор, какъвто имате вкъщи.

Разбийте сметаната и прибавете по две супени лъжици във всяко кремче. Когато кремът започне да се стяга, изсипете в издълбания блат първо крема с кафе, след това крем с ликьор. Подравнете и оставете тортата на студено, докато кремът стегне добре.

Готовата пандишпанова торта Мимоза измажете с останалата сметана и поръсете с трохите от издълбания блат.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
Съвършенство! Не се сещам за друга дума, с която да опиша кулинарните Ви произведения. Възхищавам се как изпипвате всичко до последния детайл в презентацията на рецептите. Празник за очите!
0
1
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
29.02.2020 18:11
Сърдечно благодаря за хубавите думи, Криси!
0
0